niedziela, 16 maja 2010

Makaron z pokrzywą



Zrobiłam makaron z pokrzywą i wyszedł całkiem smaczny. A jaki zdrowy! I jeszcze tani :)

Przepis:
- zmiksowana sparzona pokrzywa
- natka pietruszki
- można dodać krwawnik
- makaron
- olej
- śmietana
- przyprawy

Bardzo szybka i zdrowa potrawa. Makaron gotujemy z dodatkiem oleju, żeby się nie sklejał. Pokrzywę, krwawnik i natke umyć, sparzyć, i wrzucić na gorący olej. Dodać czosnek z proszku, bazylię, oregano, sól, co kto lubi. Dusić przez kilka minut. Potem dodać śmietanę, znów dusić. Wrzucić ugotowany makaron, ewentualnie doprawić i gotowe :)


Wrzuć na Facebook'a   Dodaj link do swojej strony   Bez chemii - start 

1 komentarz:

  1. wszystko OK , tylko ten czosnek z proszku jakoś mi nie gra z projektem zdrowego żywienia i eko -jedzenia bez chemii .

    OdpowiedzUsuń