środa, 9 czerwca 2010

Ciasto marchewkowe



Upiekłam pyszne i szybkie ciasto marchewkowe - podaję przepis na dużą blachę :)

- 4 jajka
- 1 szklanka oleju
- 2 szklanki marchewki (utartej na tarce)
- 2 szklanki mąki
- 1,5 szklanki cukru
- 2 łyżeczki sody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cynamonu
- szczypta soli
- bakalie, np. orzechy

Jajka zmiksować z cukrem. Dodawać pozostałe składniki i znów zmiksować.

Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

Gotowe :)

Wrzuć na Facebook'a   Dodaj link do swojej strony   Bez chemii - start 

1 komentarz:

  1. Zrobiłam:)wyszło pyszne, jedyne co mnie zastanawia to fakt, że nie jest ono "zbite", powiedziałabym rozsypuje się :( za to smakuje wybornie.
    Dziękuję za przepis:)
    pozdrawiam Marta

    OdpowiedzUsuń