tag:blogger.com,1999:blog-2537213554492976696.post2065858939313225066..comments2024-01-10T00:41:59.669+01:00Comments on bez-chemii. Pachamama jest tego warta.: Ocet jablkowy i szarlotkaSylwia Zawadahttp://www.blogger.com/profile/18061713480032368482noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-2537213554492976696.post-13977816885615908292010-03-19T19:41:52.646+01:002010-03-19T19:41:52.646+01:00Pozowle sobie zamieścic przepis na szarlotke- EKO:...Pozowle sobie zamieścic przepis na szarlotke- EKO:<br />w misce zalac owsiane muesli ze szklanka platkow owsianych-ciepła wodą.Moga byc same platki ale lepsze gdy doda sie troche wiorkow kokosowych,rodzynek,orzechy. Wody tyle by nawet nie przykrywalo-ma wsiaknac.Do napuchlej masy -wlac filizanke stopionego masla ( ja nie uzywam tluszczow zwierzecych wiec daje olej z pestek winogron ale z maselkiem smaczniejsze).Na to mnostwo startych jablek ( kwaskowych) Mozna i z ogryzkiem zetrzec. Dodac cynamomu w/g uznania.Forme natluscic i wysypac bulka tartą .Wlozyc mase z platkow na 1,5 cm .Ona nie urosnie.Na nia jablka.Piec w piekarnku w niskiej temp.,dlugo ,nawet 1,5 godz.W/g makrobiotyki jablka dlugo prazone same"oddaja cukier".Robia sie slodkie i nie potrzeba slodzic. Smacznego!Unknownhttps://www.blogger.com/profile/02273520600181152903noreply@blogger.com